Jak poznat falešného hráče

21.10.2014 15:05

Jak poznat člověka,který je falešný a přetvařuje se,je dost těžká otázka. A v podstatě i když jsem nabyla dojmu,že zkušenostmi takového člověka už odhadnu,není tomu tak a znovu a znovu narážím. A určitě nejsem sama...

Přesto všechno existují určité indicie,které mohou naši schopnost rozpoznat falešného hráče,posílit. Jaké indicie to jsou a co jsem vypozorovala?

Falešný člověk nebo chcete-li falešný hráč se často vyznačuje podobnými charakteristikami,které to jsou?

1) stále se usmívá,ať se děje,co se děje,má jakousi usměvavou masku,která mu nezmizí z tváře téměř nikdy..narozdíl od životního optimisty je toto u falešného hráče pouze maska,která nás bohužel může snadno klamat(můžeme si myslet,že je to prostě optimisticky naladěný člověk)...na druhou stranu upřímný úsměv se dá od neupřímného částečně rozpoznat z mimiky(pokud je úsměv hraný, nesmějou se oči,ale jen ústa atp..).

2) Je velice žoviální,hned,ačkoli je to vzhledem ke  vztahu,ve kterém s nimi jste,nestandardní, tak vám nabízí tykání a zdánlivě přátelský postoj k vaší osobě. POZOR! toto už je hodně podezřelé a vysledovala jsem to zatím u VŠECH lidí,kteří byli falešní. Zpravidla byli tito lidé otevření  k neformální komunikaci VELMI BRZY,mnohem dříve,než je běžný úzus. Proč to dělají?Chtějí totiž budit kamarádský dojem,aby vás pak mohli s klidem nekamarádsky podrazit,myslí si,že takto jim vše snadněji projde,když se budou tvářit od začátku jako vaši blízcí  přátelé,se kterými si můžete v klidu potykat. Jak se bránit?NEPŘISTOUPIT na jejich kamarádičkování,ať si myslí,co chtějí,ať vás třeba mají za nudné patrony...Někdy se totiž tito lidé snaží vetřít do vaší blízkosti i proto,aby z vás mohli vytáhnout informace,které pak použijí proti vám.

3)Pokud vám sděluje nepříjemnou zprávu-zpravidla nějaký podraz na vás,tak to falešník činí jedině po telefonu a jedině za použití těšínských jablíček,pričemž sebe postaví do role oběti,která je v podrazu vůči vám nevinně. V hořším případě se ani neozve a rovnou vám podtrhne nohy a dozvíte se o jejich křivé politice až později a ze druhé ruky. Jak se bránit?Dát jim to sežrat stejně křivým způsobem-obejít je a rovnou je nabonzovat nebo pomluvit,vrátit podraz nepřímo, oklikou,ale citelně.

4) Má spoustu povrchních přátel,v práci je s každým zadobře a chechtá se s každým druhým kolegou na chodbě. Ano,tito lidé mají spoustu známých,jejichž funkcí rádi zneužívají hlavně ve svůj prospěch a v neprospěch kohokoli,kdo se jim nehodí do jejich pokřiveného plánu. S každým druhým si tykají a jsou naoko kamarádi,hlavně,že jim samotným z toho plyne prospěch.  Největší přátelé jsou pochopitelně se šéfy a lezou jim patřičně tam,kam mají a sami se snaží sedět na tolika židlích,na kolika to jen jde,hlavně,že jim sype. Co dělat?Nic,nepřistoupit na jejich rádoby přátelství a držet si od nich odstup.

Tak to je o falešnících vše...

Jaké zkušenosti máte vy s falešníky?

 

 

 

 

Diskusní téma: Jak poznat falešného hráče

Titulek: Falešný hráč Vložil: Silvie Datum: 07.10.2018

Vědět tohle všechno dřív , ušetříme si velice nepříjemnou zkušenost, kdy mi takovýhle člověk rozvrátil vztah se synem a ještě využil mé diagnózy deprese k tomu, aby mě před známými ponížil. Se synem jsem zatím nenavázala vztah, který jsme měli předtím. Vlastně mě díky tomu zoufalců zcela odstřihl že života. Dnes už vím, že člověk si má své soukromí chránit.

Přidat nový příspěvek